"Заборона" на експорт пшениці не вплине на світові ціни - аграрії

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 17:49

В Українській аграрній конфедерації кажуть, що заборона на експорт пшениці не вплине на світові ціни.

Про це заявив генеральний директор УАК Сергій Стоянов, передає сайт конфедерації.

"Ще одне підтвердження, м'яко кажучи, не дуже жорсткого зв'язку між нашим" забороною "і їх цінами на пшеницю: 25 жовтня торги по пшениці на всіх світових майданчиках закрилися істотним зниженням цін", - зазначив Стоянов.

За його словами, пшениця подешевала в Чикаго на 4,1 долар за тонну, в Європі на торгах Euronext - на 4 долари за тонну.

Реклама:

"Дотримуючись "моди" подешевшала і кукурудза: в Чикаго - 4,88 долара за тонну, в Європі - на 1,2 долара за тонну. Також, 25 жовтня, подешевшали ріпак, соя, рис та цукор.

"Разом з тим низка інтернет-видань сьогодні ще продовжує мусувати біржові зернові новини за 23-24 жовтня, яким я б в такому випадку порадив перечитати матеріал УАК за підсумками закриття біржових торгів в світі за п'ятницю", - відзначає експерт.

За його словами, 19 жовтня, день, коли вперше в цьому сезоні була названа дата "вичерпання" Україною свого експортного пшеничного потенціалу.

Як відомо, обсяги експорту пшениці у вересні поточного року склали 1,3 млн тонн, за 25 днів жовтня - майже 1,4 млн тонн, за останній тиждень - 0,42 млн тонн.

Нагадаємо, нещодавно у Мінагропроді повідомили, що можливості України щодо експорту пшениці можуть бути вичерпані у середині листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: