Україна виграла суд у компанії Bosh та підприємства B&P Ltd.

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 15:21

Арбітражний трибунал Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів виніс рішення про відмову в задоволенні позову компанії Bosh International Inc. і підприємства з іноземними інвестиціями B&P Ltd. до України на загальну суму близько 20 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Згідно з рішенням, позивачам було повністю відмовлено у задоволенні позовних вимог. Крім того, позивач зобов'язаний сплатити на користь України 150 тис доларів.

"Арбітражний трибунал  встановив, що Україна не порушила своїх зобов'язань відповідно до умов двосторонньої інвестиційної угоди, укладеної між Україною і США "Про заохочення та взаємний захист інвестицій" від 4 березня 1994 року і повністю відмовив у задоволенні позовних вимог", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, що американська компанія Bosh International Inc. і підприємство з іноземними інвестиціями B&P Ltd., звинувачували Україну в порушенні умов двосторонньої інвестиційної угоди між Україною і США "Про заохочення та взаємний захист інвестицій" від 4 березня 1994 року.

Звинувачення, зокрема, полягали в тому, що Україна не забезпечила справедливого, рівного і неупередженого режиму іноземних інвестицій на своїй території і не надала належного правового захисту інвестиціям позивача, що, на думку інвестора, призвело до прямої і непрямої експропріації зазначених інвестицій без надання відповідної компенсації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: