"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов може стати прем`єром - експерти

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 09:46

Після виборів місце прем'єр-міністра може посісти нинішній глава НБУ Сергій Арбузов.

Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, пише Комерсант-Україна.

"Микола Азаров не залишиться в Кабінеті міністрів після виборів. Його місце займе Арбузов. Відбудеться істотне оновлення й омолодження складу уряду, і це трапиться одразу після виборів, щоб старий парламент, більше залежний від влади, проголосував за призначення прем'єра",- заявив Карасьов.

Раніше низка експертів називали також кандидатом на цей пост міністра фінансів Юрія Колобова. 

Реклама:

Карасьов вважає, що у випадку призначення Арбузова главою уряду віце-прем'єр соціальної політики Сергій Тігіпко й міністр економічного розвитку й торгівлі Петро Порошенко перейдуть працювати в парламент.

"Невідома доля Хорошковского (Валерій Хорошковський, перший віце-прем'єр). Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк швидше за все після виборів піде працювати головою Житомирської облдержадміністрації",- додав Карасьов. 

На думку експертів, більшість міністрів захочуть залишитися в уряді.

"Крім Віктора Балоги, у парламенті, імовірно, виявиться тільки Дмитро Табачник. Петро Порошенко буде обирати, а інші міністри - такі як Борис Колісников або Сергій Тігіпко - захочуть працювати в Кабміні", - заявив президент центру "Український барометр" Віктор Небоженко.

"У кризу бізнесмени намагаються триматися ближче до бюджету",- додав він.

У той же час один із співрозмовників у Партії регіонів допустив, що Тігіпка чекає велике парламентське майбутнє: він може бути висунутий ПР на посаду голови Верховної ради, а пізніше й очолити партію.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: