Регіонал хоче встановити розмір держмита за реєстрацію прав на нерухомість

Четвер, 25 жовтня 2012, 15:25

В Україні потрібно встановити розмір держмита за держреєстрацію права власності на нерухоме майно в розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це йдеться в законопроекті "Про державне мито" щодо ставок за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, передає сайт парламенту.

Ініціатором законопроекту виступив нардеп Партії Регіонів, голова комітету Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутинник.

Регіонал пропонує встановити розмір державного мита за держреєстрацію права власності на нерухоме майно в розмірі семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама:

Крім того, документ встановлює розмір держмита за держреєстрацію іншого речового права та обтяження права на нерухоме майно в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів. Ці держмита будуть зараховуватися до держбюджету країни.

Згідно з пояснювальною запискою, введення норм цього документа сприятиме підвищенню ефективності витрат держбюджету на створення та утримання системи органів держуправління у сфері держреєстрації прав на нерухоме майно, а також сприяти наповненню дохідної частини держбюджету України.

Закон у разі його прийняття набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: