Moody's пророчить стабільність компаніям із СНД

Четвер, 25 жовтня 2012, 10:11

Корпоративні емітенти країн СНД, крім фінансових організацій, мають найвищі шанси зберегти поточні рейтинги в наступні 12-18 місяців серед інших регіонів Європи.

Аналітики агентства Moody's Investors Service вважають, що так буде через стійкість зростання ВВП в цих країнах на тлі високих цін на сировину, передає "Інтерфакс".

"Більшість рейтингованих компаній СНД відновили фінансову стабільність в останні роки в результаті високих цін на нафту і сировину, тим самим підсиливши здатність вистояти в умовах макроекономічної слабкості і волатильності ринку в 2013 році", - заявила керівник аналітичної групи корпоративного сектора Moody's в Росії Вікторія Майсурадзе.

На 30 вересня з 71 корпоративного емітента, рейтингованих Moody's в СНД, лише 5 мали "негативний" прогноз рейтингів або були поставлені на перегляд з можливістю зниження рейтингів.

Реклама:

За минулий рік в регіоні не були зареєстровані дефолти, і Moody's не очікує істотного збільшення кількості знижень рейтингів чи інших негативних рейтингових дій чи сплеску дефолтів в СНД у найближчі 12 місяців.

Всі корпоративні рейтинги СНД підпадають під категорію "B" або вище, що має на увазі низький рівень ймовірності дефолту в короткостроковій перспективі.

За оцінками Moody's, подальше уповільнення світового економічного зростання найбільш негативно позначиться на компаніях в гірничій, сталеливарній і нафтохімічній галузях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!