Банкіри кажуть, що після виборів знизяться депозитні ставки

Середа, 24 жовтня 2012, 16:09

Після парламентських виборів ймовірно відбудеться зниження ставок за банківськими депозитами.

Про це заявив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Сергій Мамедов, передає УНІАН.

При цьому він відзначив, що зниження може відбутися в доволі короткий проміжок часу.

"Я рекомендую зараз розміщуватися. Процентні ставки однозначно знизяться, і вони знизяться у короткий час після виборів, які пройдуть", - сказав Мамедов.

Реклама:

За його словами, існуючий рівень ставок за депозитами частково пояснюється посиленням конкуренції в банківському секторі, проте вартість ресурсів, що залучаються, стає дуже високою для банків, у зв'язку з чим вони можуть переглянути свою політику ставок.

"Банки на сьогодні не спроможні відпрацьовувати ті процентні ставки, які є. Тому що 25% відпрацювати неможливо, кредитувати під 30% не можна, жодний суб'єкт економічної діяльності не витягне таке процентне навантаження", - відзначив Мамедов.

За даними НБУ про індекс ставок за депозитами фізосіб на 12 жовтня, ставки за депозитами в нацвалюті становили: на термін три місяці - 18,06%; шість місяців - 18,97%, дев'ять місяців - 18,61%, 12 місяців - 19,35%.

За вкладами в доларах США ставки становили: на термін три місяці - 5,67%, шість місяців - 6,87%, дев'ять місяців - 7,54%, дванадцять місяців - 8,18%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: