"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Майкрософт Україна": у держорганах 70% програм - неліцензійні

Середа, 24 жовтня 2012, 15:36

Понад 70% програм, які використовуються на держпідприємствах і в держорганах України, є неліцензійними.

Про це йдеться в коментарі "Майкрософт Україна", з приводу рішення госпсуду Закарпатської області, згідно з яким "Міжнародний аеропорт Ужгород" має виплатити Microsoft 66 тис гривень компенсації за використання неліцензійного програмного забезпечення, передає УНІАН.

Як зазначив керівник департаменту захисту інтелектуальної власності "Майкрософт Україна" Юрій Омельченко, "ситуація з використанням нелегальних програм у держсекторі залишається катастрофічною, тому корпорація має намір вдаватися до судів і надалі".

За словами юридичного представника Microsoft Владислава Шаповала, нещодавні зміни в судовій практиці дали правовласникам більше можливостей для захисту своїх авторських прав.

Реклама:

Зокрема, зараз українські суди розцінюють наявність неліцензійних копій програм на комп'ютері користувача як однозначне порушення авторського права і прирівнюють його, наприклад, до продажу піратських дисків на ринку.

Крім того, для задоволення позову про стягнення компенсації господарському суду тепер достатньо самого факту міліцейської перевірки, яка виявила подібне "зберігання ПЗ", незалежно від того, чи мала ця перевірка якесь продовження.

Нагадаємо, корпорація Microsoft є одним зі світових лідерів у розробці програмного забезпечення, а також у наданні послуг та рішень.

З 2003 року в Україні працює компанія "Майкрософт Україна", до завдань якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: