Хорошковський хоче, щоб МВФ розблокував кредитний ресурс

Вівторок, 23 жовтня 2012, 14:52

Україна підтримує будь-які можливості відновлення взаємодії з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський в інтерв'ю міжнародній інформаційній агенції Bloomberg, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"Відновлення співпраці - наша мета роботи, тому що це впливає на інвестиційний клімат. Ми розраховуємо, що зможемо домовитися про продовження існуючої програми на 2013 рік", - цитує Хорошковського прес-служба першого віце-прем'єра.

Також він підкреслив, що завдання уряду - у можливості домовитися з МВФ про продовження діючих програм та розблокування кредитного ресурсу.

Реклама:

"Для економіки правильніше обходитися без кредитів, але при цьому мати доступ до кредитного ресурсу", - додав Хорошковський.

Нагадаємо, в кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand-by на SDR10 млрд (понад 15 млрд доларів).

За даними Нацбанку, країна змогла отримати два транші на загальну суму 3,4 млрд доларів.

З весни 2011 року нова програма була заморожена на етапі другого перегляду: Україна вже більше року намагається переконати МВФ виключити питання субсидування цін на природний газ для населення до завершення газових переговорів з Росією.

Діюча програма stand by завершується в кінці 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: