"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рахункова палати знайшла зловживання Міноборони

Вівторок, 23 жовтня 2012, 13:37

Колегія Рахункової палати за результатами аудиту визначила, що окремих випадках кошти, виділені Міноборони на забезпечення участі в міжнародних миротворчих операціях, витрачались неефективно.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Рахункової палати.

"Колегія Рахункової палати розглянула результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених у 2010-2011 роках та І півріччі 2012 року Міноборони і дійшла висновку, що отримані з держбюджету на зазначену мету 516 млн гривень витрачені в основному відповідно до вимог бюджетного законодавства", - сказано в повідомленні.

Проте у відомстві зазначили, що у встановлених аудитом окремих випадках кошти витрачались неефективно через недостатність внутрішнього контролю та неналежне управління ними з боку головного розпорядника.

Реклама:

"Придбання товарно-матеріальних цінностей і послуг здійснювалося Міноборони за цінами, вищими від їхньої середньої вартості, визначеної паспортами відповідних бюджетних програм", - повідомили Рахунковій палаті.

На думку відомства, головний розпорядник, всупереч законодавству, неправомірно вносив до цих паспортів зміни з урахуванням фактичної вартості вже придбаних товарів чи послуг, середня вартість яких перевищувала заплановану.

"ЗАТ "Інтертранс" за завищеними цінами здійснило перевезення особового складу і техніки миротворчого контингенту до Косово, отримавши з держбюджету за послуги 1 млн гривень. Ще півмільйона гривень було втрачено через зволікання з рішенням щодо купівлі автомобілів УАЗ, які призначалися для використання в зоні конфлікту і ціна на які зросла на зазначену суму", - повідомили у Рахунковій палаті.

Також аудитори вважають, що Міноборони і МЗС України не забезпечили ефективної співпраці з Місією ООН у Демократичній Республіці Конго, де український миротворчий контингент перебуває з лютого 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: