"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київський крематорій здійснює шкідливі викиди без дозволу

Вівторок, 23 жовтня 2012, 11:03

Київський крематорій здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу без дозволу Управління охорони навколишнього природного середовища у Києві.

Про це йдеться у повідомленні Київської природоохоронної прокуратури, передає УНІАН.

За даними відомства, КП "Київський крематорій" за порушення природоохоронного законодавства у лютому 2012 року було анульовано дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Але незважаючи на це, підприємство продовжує самовільно здійснювати наднормативні викиди в атмосферу та ігнорує вимоги контролюючих органів.

Реклама:

За розрахунками Державної екологічної інспекції у Києві розмір збитків, спричинених підприємством внаслідок порушення законодавства про охорону атмосферного повітря, становить понад 45 тис гривень.

На сьогодні Київською природоохоронною прокуратурою до Госпсуду Києва заявлено позов про стягнення спричинених збитків та вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 241 КК України "забруднення атмосферного повітря".

Відповідно до вимог закону "Про охорону атмосферного повітря" викиди забруднюючих речовин в атмосферу стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу, який видається територіальним органом спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: