"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна накупила російського газу на дев'ять мільярдів

Понеділок, 22 жовтня 2012, 15:44

НАК "Нафтогаз України" та OstChem Holding Limited  у січні-серпні 2012 року імпортували 21,469 млрд кубометрів російського природного газу на 9,1 млрд доларів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Держстат.

За даними Держстату, в серпні поточного року Україна імпортувала 2,731 млрд кубометрів російського газу, вартість якого становила 1,1 млрд доларів.

Середня ціна російського природного газу, імпортованого в серпні 2012 року НАК та OstChem, становила 428,1 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:

Раніше "Нафтогаз України" повідомив, що платіж "Газпрому" за імпортований у серпні поточного року природний газ становив близько 890 млн доларів.

Таким чином, підконтрольна українському бізнесмену Дмитру Фірташу OstChem у серпні імпортувала російський природний газ на суму близько 279 млн доларів.

У січні-серпні 2012 року, за даними Держстату, Україна імпортувала лише російський природний газ.

За підсумками січня-серпня 2011 року Україна імпортувала 32,31 млрд кубометрів природного газу на суму 9,27 млрд доларів, зокрема російського – 30,62 млрд кубометрів на суму 8,4 млрд доларів.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" уклало низку угод на закупівлю 3,5 млн облігацій внутрішньої державної позики на суму 3,61 млрд гривень для розрахунків з "Газпромом" за імпортований газ.

Нагадаємо, Кабмін дозволив "Нафтогазу" здійснювати операції з облігаціями внутрішньої державної позики за справедливою ринковою вартістю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: