"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В оточенні Януковича йде боротьба за Лисичанський НПЗ - ЗМІ

Понеділок, 22 жовтня 2012, 12:40

В оточенні президента Віктора Януковича йде лобістська боротьба за Лисичанський нафтопереробний завод.

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на свої джерела, близькі до адміністрації президента.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Лисичанський НПЗ був проданий компанії "ГазУкраїна-2009", яка нібито близька до сім'ї Януковичів. Проте пізніше стало відомо, що завод не був проданий.

Джерело допустило, що структури, близькі до родини президента, дійсно могли претендувати на підприємство, але говорити про продаж поки рано.

Однак, за словами співрозмовника видання, "ця угода важлива для "сім'ї", оскільки її бізнес переходить на інший рівень - від освоєння державних бюджетних і тендерних потоків до управління великими промисловими активами", йдеться у публікації.

"А це означає, що мова йде про появу в країні нової фінансово-промислової групи", - підкреслюється в статті.

Бізнесмен Дмитро Фірташ, Group DF якого також претендувало на Лисичанський НПЗ, підтвердив, що питання про продаж остаточно не вирішене. За його словами, зараз 4-5 компаній ведуть переговори про покупку НПЗ.

"Ми беремо участь. Нам ніхто ще не оголосив, хто виграв. Серед претендентів - не тільки компанія, яку ви назвали (ГазУкраїна-2009), там вже є і казахи - з'явилося чотири або п'ять компаній, які беруть участь у цьому процесі. Пакети всі закриті - ніхто нічого не знає", - повідомив бізнесмен Інтерфакс-Україна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: