У США за рік збанкрутувало 46 банків

Неділя, 21 жовтня 2012, 14:26

Загальна кількість збанкрутілих банків у США у 2012 році досягла 46.

Така цифра з’явилася після того, як регулятори закрили два банки у штаті Флорида і один у Міссурі, передає РБК-Україна, посилаючись на повідомлення Associated Press.

Ці банкрутства обійдуться Фонду страхування вкладів в 86,1 млн дол.

У жовтні глава ФРС США з питань фінансового регулювання Деніел Тарулло зажадав від Конгресу запровадити обмеження розміру банків США.

Реклама:

Він запропонував визначити максимальну частку до ВВП країни максимального обсягу недепозитних зобов'язань банків. Крім цього, Тарулло запропонував комісії з цінних паперів і бірж посилити регулювання фондів грошового ринку.

На даний момент у США вже діє обмеження: в одному банку США не може бути зосереджено більше 10% загальних зобов'язань банківської системи. При цьому зобов'язання банків, за винятком внесків, не можуть перевищувати суму в 1,3 трлн дол., або 2% ВВП.

Раніше представники Демократичної партії США внесли на розгляд у Конгрес законопроект, згідно з яким банк не може зосереджувати обсяг зобов'язань більше 3% ВВП.

За оцінками експертів, якщо ініціатива Тарулло отримає схвалення в Конгресі в сукупності з пропозицією демократів, шість найбільших банків США за обсягом активів - J.P.Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs і Morgan Stanley - будуть розділені на більш дрібні організації.

Нагадаємо, в серпні американські регулятори звернулися до 5 найбільших банків США із закликом підготувати заходи на випадок банкрутства, оскільки в даному випадку банки не зможуть розраховувати на допомогу уряду.

Регулятори зажадали від банків приготувати термінові заходи запобігання банкрутству, що включають скорочення ризиків, продаж бізнесу, а також пошук альтернативних джерел фінансування в разі, якщо кредитори опиняться ізольовані від міжнародних боргових ринків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: