Google обігнав Microsoft за ринковою капіталізацією

Вівторок, 2 жовтня 2012, 14:01

Акції Google за підсумками торгів 1 жовтня виросли на один відсоток до 761,78 долара, а цінні папери Microsoft - подешевшали менш, ніж на відсоток до 29,49 долара.

Таким чином пошуковий гігант обігнав компанію Білла Гейтса за ринковою капіталізацією і став другою за величиною технологічною компанією світу після Apple, передає "Лєнта.ру" з посиланням на Bloomberg.

За підсумками 1 жовтня ринкова капіталізація Google оцінюється в 249,9 млрд доларів, а Microsoft - в 247,2 млрд доларів.

Для порівняння, у Apple, найдорожчої компанії світу, аналогічний показник становить 618 млрд доларів.

Реклама:

З початку 2012 року акції Google виросли майже на 18%, акції Microsoft - на 13,6%.

При цьому за п'ять років вартість Microsoft майже не змінилася, а от Google - піднялася на 34%.

Рекордних позначок акції Microsoft досягли на рубежі століть, коли один цінний папір компанії коштував близько 58 доларів - майже вдвічі дорожче, ніж зараз.

Акції Microsoft перестали користуватися популярністю у інвесторів через різке зростання інших компаній, що працюють у високотехнологічній галузі.

Розробник програмного забезпечення за останній час вийшов і в кілька суміжних галузей, але в них він, як правило, поступається своїм конкурентам.

Так, частка Google на американському ринку пошуку в інтернеті, становить 64%, а Microsoft (з його пошукачем Bing) - лише 14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: