"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лисичанський НПЗ придбав Фірташ?

Вівторок, 2 жовтня 2012, 12:44

Лисичанський НПЗ (Луганська область) змінив власника.

Таку інформацію оприлюднив голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк, передає "ЛігаБізнесІнфом".

Відповідаючи на запитання журналістів Пристюк зазначив, що новий власник заводу займається ремонтом обладнання, чекаючи підсумків міжнародного аудиту, який поставить крапку в питанні власності підприємства.

Губернатор також висловив упевненість, що вже з середини листопада цього року Лисичанський нафтопереробний завод почне працювати майже на повну потужність.

Реклама:

Лисичанський НПЗ 15 березня 2012 оголосив про припинення виробництва нафтопродуктів і завершення підготовчих робіт для переходу в режим ремонту.

Раніше операційну діяльність Лисичанського НПЗ вдавалося підтримувати виключно за рахунок давальницької переробки сировини і поставки нафтопродуктів в Росію.

Однак з кінця 2011 року давальницька переробка почала втрачати економічну привабливість внаслідок введення РФ нових податкових норм і змін на російському ринку нафтопродуктів.

Виконавчий директор компанії Герман Хан заявляв, що ТНК-BP веде переговори про продаж НПЗ в Україні з декількома претендентами.

За неофіційною інформацією, одним із претендентів на покупку НПЗ називався український бізнесмен Дмитро Фірташ.

НПЗ експлуатує ПрАТ ЛІНІК, яке входить до групи компаній російсько-британської ТНК-ВР.

Загальна потужність Лисичанського НПЗ дозволяє переробляти нафтову сировину в обсязі близько 8 млн тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: