Фірташ обіцяє вкласти мільярди в хімпідприємства

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 15:12

Найбільший акціонер хімічних підприємств Дмитро Фірташ пообіцяв вкласти 2,5-2,7 млрд доларів у розвиток чотирьох хімічних підприємств.

Про це повідомили в прес-службі Дмитра Фірташа, передає "УНІАН".

"У найближчі чотири роки в рамках програми розвитку нафтохімії ми повинні вкласти в підприємства 2,5-2,7 млрд доларів. Необхідно провести колосальні реконструкції, закупити сучасне обладнання", - цитує Фірташа його прес-служба.

За словами бізнесмена, лише на Сєвєродонецькому "Азоті", базовому підприємстві для впровадження нафтохімічних технологій, необхідно буде замінити до 80% всього устаткування.

Реклама:

Як повідомив Фірташ, для створення повного циклу виробництва - від напівфабрикатів до кінцевого сировини - при Сєвєродонецькій "Азоті" в найближчі місяці буде створено спеціалізований науково-дослідний інститут.

Його пріоритетними завданнями стане розробка перспективних напрямків нафтохімічного виробництва та організація виробництва кінцевих продуктів, проведення маркетингових досліджень. Чисельність співробітників нового НДІ, як очікується, складе 400 чоловік.

Нагадаємо, 19 жовтня, Group DF заявила, що братиме участь в конкурсі з продажу західноєвропейського хімпідприємства в листопаді.

Як відомо, група Ostchem, підконтрольна Фірташу, об'єднує чотири з шести українських підприємств азотної хімії: АТ "Азот" (Черкаси), ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азо ", ПА Т"Концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) Та ПАТ "Рівнеазот".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!