"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк витрачає на свої потреби рекордні суми - ЗМІ

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 13:02

За останні кілька років Нацбанк витратив на розвиток власних баз відпочинку і свого телеканалу понад 225 млн гривень.

Про це пише журнал "Кореспондент", посилаючись на свої підрахунки.

Видання пише, що навіть за мірками найбільш елітної української держструктури - Держуправсправами, це багато: на підтримку всіх своїх 17 санаторно-курортних установ ДУС отримало з бюджету в 2012 році меншу суму - 125,2 млн гривень.

На гроші головної фінустанови країни добудовують елітну базу відпочинку в Яремче. Для неї замовили італійські меблі ручної роботи, джакузі. У чотириповерховому корпусі є панорамний ліфт, а на території планують створити аерарій - місце для прийняття повітряних ванн.

Реклама:

Будувати базу почали ще при минулому главі НБУ, Володимирі Стельмаху, але при нинішньому керівнику Сергію Арбузову темп робіт зріс, відзначає видання.

Також минулого року Нацбанк створив власний телеканал Банківське телебачення (БТБ). Подібних ЗМІ немає в жодного європейського центробанку.

Крім того, НБУ щедро платить топ-менеджменту - його глава, наприклад, в минулому році отримував щомісяця по 17,5 тис доларів.  

Так само фінустанова оплачує різні соцпільги співробітникам.

"Кореспондент" звертає увагу на той факт, що при цьому деталі витрат банку на власні потреби - таємниця за сімома печатками. Відомо лише, що в 2012 році рада Нацбанку затвердила витрати на рівні майже 10 млрд гривень.

Все це - державні гроші, але яка їх частина піде на утримання баз, соцпакети та інші пільги, прес-служба НБУ не розголошує.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: