Євро подорожчав в очікуванні рішень ЄС

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 10:21

Курс євро трохи зміцнився по відношенню до долара в ході торгів у п'ятницю, інвестори очікують прогресу у питанні про заходи боротьби з борговою кризою від саміту країн ЄС.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Як зазначається у повідомленні, євро коштував 1,3071 долари на 9:49 за київським часом 19 жовтня в порівнянні з 1,3067 доларом в четвер увечері на торгах у Нью-Йорку.

Вартість долара до японської нацвалюти піднялася до цього часу до 79,30 єни з 79,28 єни за підсумками попередньої сесії. Євро трохи виріс в парі з єною - до 103,66 проти 103,59 єни напередодні.

Реклама:

Нагадаємо, дводенна зустріч політичних лідерів країн ЄС розпочалася в четвер. На саміті обговорюються питання поглиблення співробітництва в Європі, включаючи створення бюджетного і банківського союзу.

На п'ятницю заплановані переговори про відносини ЄС із стратегічними партнерами і щодо реалізації Пакту економічного зростання та зайнятості в рамках союзу.

Як відомо, у витягах з доповіді провідних інститутів Європейського союзу повідомлялося, що Єврозоні необхідно створити власне міністерство фінансів з окремим бюджетом і можливістю залучати кошти на фінансових ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: