Viasat хочуть позбавити ліцензії

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 09:45

АРМА-Україна зажадала від Нацради з питань телебачення і радіомовлення позбавити Viasat ліцензії

Про це пише "Комерсант-Україна".

Найбільший в Україні оператор супутникового телебачення Viasat не сплатив роялті в розмірі 2,9 млн гривень за трансляцію кліпів і фільмів протягом останніх чотирьох років, заявили в організації колективного управління правами АРМА-Україна.

Як пише видання, в організації зажадали від Нацради з питань телебачення і радіомовлення позбавити оператора ліцензії, а від Генпрокуратури - притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Реклама:

За словами юриста Viasat В'ячеслава Якубенка, в компанії були згодні платити авторам і вели з АРМА тривалі переговори на цю тему.

"Це складне питання, є багато труднощів навіть з визначенням суми - за законом вона повинна становити 2% доходу, отриманого безпосередньо від трансляції продукту. Як обчислити ці 2%, нам поки незрозуміло", - відзначає Якубенко.

До того ж основні претензії АРМА пов'язані з програмами, які транслюються на каналах універсальної програмної послуги, говорить Якубенко. Так, відповідно до закону "Про авторське право", відраховувати роялті авторам контенту зобов'язані всі організації, які його транслюють і отримують за це прибуток.

"Але Нацрада зобов'язала провайдерів транслювати пакет універсальної програмної послуги безкоштовно. За цим каналам у нас не укладено жодного договору, і ми не отримуємо за них прибутку, тому і відрахувань не платимо", - говорить В'ячеслав Якубенко.

Як відомо, компанія Viasat є частиною Modern Times Group - найкрупнішого оператора платного телебачення у країнах Західної та Східної Європи, а також країн Балтії. Modern Times Group заснована в Скандинавії в 1987 році, і є власником контрольного пакету російської "CTC Media".

Провайдером програмної послуги Viasat ТВ в Україні виступає - ТОВ "ВІЖН медія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: