"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Грецький банк продадуть за 1 євро

Четвер, 18 жовтня 2012, 09:05

Третій за величиною банк Франції Credit Agricole погодився продати свій грецький підрозділ Emporiki Bank банку Alpha Bank. Ціна операції становитиме 1 євро.

Про це повідомляє "УКРІНФОРМ" з посиланням на агентство Bloomberg.

Операція вже дістала схвалення від ради директорів обох банків, а також від грецького фонду фінансової стабільності. У рамках операції французький кредитор зробить вливання у капітал Emporiki ще на суму 550 млн євро і купить конвертовані облігації Alpha Bank на суму 150 млн євро.

Як пише агентство, Credit Agricole вже 6 років інвестує у грецький підрозділ і тепер має намір скоротити свої витрати. Справа в тому, що стік депозитів у грецьких банках призвів до того, що позики Emporiki зараз перевищують депозити. Це потребує від французів постійного додаткового фінансування.

Реклама:

Експерти зазначають, що Credit Agricole купив грецький Emporiki за 2,2 млрд євро 2006 року. Водночас Emporiki був найменш успішним з п'яти найбільших банків Греції. Відтоді щороку для Emporiki закінчувався збитками, винятком став лише 2007 рік. Таким чином, з часу придбання Credit Agricole зазнав від своїх інвестицій збитків на суму 5,7 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: