Рада прийняла другий закон про податкові пільги для IT-бізнесу

Вівторок, 16 жовтня 2012, 18:11

Парламент прийняв у другому читанні другий закон з пакету законів про спеціальний податковий режим для IT-компаній.

За  законопроект №8267 проголосувало 255 депутатів.

Закон прийнятий з поправками президента і він разом з проектом закону №9744 формує пакет законопроектів про пільговий режим для IT-галузі.

Цей проект встановлює загальні принципи роботи IT-індустрії, а проект № 9744 - спеціальні ставки податків, які будуть діяти для таких підприємств, принципи роботи реєстру компаній, яким надаються пільги.

Реклама:

Головне зауваження президента стосувалося пункту про запровадження на 10 років (з 1 січня 2013 року до 31 грудня 22 року) пільгової ставки єдиного внеску на соцстрахування для суб'єктів IT-індустрії.

Президент запропонував відмовитися від цього пункту, враховуючи потенційні збитки Пенсійного фонду та обмеження прав громадян на соцзахист.

Нагадаємо, на початку липня депутати погодилися внести правки президента Віктора Януковича до закону N9744.

Основні зміни стосуються порядку скасування ПДВ, 5%-го прибуткового податку для фізосіб і скасування обов'язкових висновків про вид діяльності, який компаніям потрібно одержувати в Держінформнауці.

В кінці липня президент підписав цей закон.

Таким чином, з пільг залишилися відміна ПДВ і 5%-вий податок на прибуток підприємств з 2013 року.

24 травня парламент проголосував за обидва законопроекти, які вводять спеціальний податковий режим для компаній української IT-галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: