Депутати повернуться до питання пільг для IT-компаній

Вівторок, 16 жовтня 2012, 16:57

Норми, пов'язані з пільговим оподаткуванням IT-компаній щодо фонду заробітної плати, будуть доопрацьовані та винесені на розгляд парламенту.

Про це в ході з'їзду Ради з конкурентоспроможності індустрії інформаційно-комунікаційних технологій заявив глава комітету Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, передає "ЛігаБізнесІнформ".

На думку депутата, податкові пільги, які країна отримала, це тільки початок підтримки IT-галузі.

"Податок на прибуток становить 5%, податок на додану вартість - 0%, і це лише перший крок", - зазначив він.

Реклама:

"Наступним кроком ми повинні зробити, мені здається, пільгове оподаткування щодо фонду заробітної плати, створити єдиний соцвнесок таким, щоб зарплата в цій галузі могла бути максимально високою й не перебувала в тіні", - сказав Хомутиннік.

"Була така ініціатива, на жаль вона не доведена до кінця. З другої спроби ми це питання вирішимо", - заявив депутат.

Він також підкреслив необхідність регулярного моніторингу IТ-галузі з боку податкових органів на предмет можливого ухилення від податків.

Нагадаємо, 16 жовтня, Верховна рада прийняла другий з пакету законів про податковий експеримент у IT-галузі - "Про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції" (законопроект №8267).

Законопроект №8267 разом з проектом №9744 формують пакет проектів про пільговий режим для IT-галузі.

У червні глава держави направив свої пропозиції до законопроекту №8267.

Головне зауваження стосується пункту про запровадження на 10 років (з 1 січня 2013 року до 31 грудня 22 року) пільгової ставки єдиного внеску на соцстрахування для суб'єктів IT-індустрії.

Президент запропонував відмовитися від цього пункту, враховуючи потенційні збитки Пенсійного фонду та обмеження прав громадян на соціальний захист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: