"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світовий банк готовий давати Україні мільярд доларів щорічно

Вівторок, 16 жовтня 2012, 15:13

Світовий банк готовий збільшити надання ресурсів Україні до рівня 1 млрд доларів щорічно.

Про це заявив віце-президент Світового банку Філіпп Ле Уеру в рамках щорічних зборів Ради керуючих МВФ та Світового банку, що проходили в Японії 12-14 жовтня, йдеться у повідомленні Мінекономрозвитку.

За даними відомства, віце-президент Світового банку висловив готовність збільшити надання ресурсів банку Україні до рівня 1 млрд доларів щорічно, взявши до уваги готовність України і в подальшому утримувати наявну ефективність використання коштів.

У Мінекономрозвитку повідомили, що під час зустрічі, на додаток до вже діючих 12 інвестиційних проектів на суму 1,72 млрд доларів, міністром Петром Порошенком було досягнуто домовленість про початок впровадження в 2012 році нових пріоритетних проектів.

Реклама:

Філіпп Ле Уеру запевнив Петра Порошенка у зацікавленості Світового банку підтримки та розвитку агропромислового комплексу України.

На його думку, Україна володіє достатніми ресурсами для того, щоб відігравати ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки світу.

"Сторони торкнулися питання співпраці з МВФ, відзначивши, що успішний розвиток співпраці зі Світовим банком є гарною основою для продовження конструктивного діалогу з МВФ", - сказано у повідомленні міністерства.

Як повідомлялося, нещодавно Світовий банк вирішив виділити 450 млн доларів кредиту Україні для поліпшення якості доріг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!