Рада не збирається дозволяти продаж земель - Литвин

Понеділок, 15 жовтня 2012, 14:06

У найближчій перспективі в Україні не буде ринку продажу сільськогосподарських земель.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин в ході прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ринку землі не буде в найближчій перспективі, я маю на увазі землі сільськогосподарського призначення", - сказав спікер.

Він підкреслив, що в цьому питанні учасники погоджувальної ради були єдині. При цьому спікер підкреслив, що парламент повинен прийняти законодавчий акт, який би, скоріше, мав заспокоїти людей.

Реклама:

Литвин сказав, що попросив профільний комітет розглянути законодавчі акти з цього питання, зареєстровані депутатами фракції КПУ і депутатом фракції Партії регіонів, постійним представником президента в парламенті Юрієм Мірошниченком "для того, щоб вийти на ухвалення простого і зрозумілого рішення".

Спікер зазначив, що час у парламенту для вирішення цього питання ще є.

"Якщо буде готовий законопроект, то можна буде розглянути у вівторок, 16 жовтня. Якщо ні, то можна буде розглянути 6 листопада", - сказав Литвин.

За його словами, в цьому законопроекті йдеться про те, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель і так існує, але була подвійна перестраховка - діяв безпосередньо закон про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2013 року, але і, відповідно до законодавства, ринок землі в Україні може з'явитися тільки після прийняття закону про ринок землі.

Спікер підкреслив, що закону про ринок землі на порядку денному сесії нинішньої Верховної ради немає, він був виключений з пропозицій щодо розгляду законопроектів на цій сесії.

Як відомо, 16 жовтня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що керівництво України може прийняти рішення про необхідність проведення референдуму з питання введення ринку землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: