Мінфін розробляє нову схему надання держінвестицій

Неділя, 14 жовтня 2012, 15:29

Державні інвестиції будуть надаватися через компенсацію відсоткової ставки, а не напряму, що дозволить забезпечити їх більш ефективне використання і збереження.

Про це в інтерв'ю заявив глава Мінфіну Юрій Колобов, передає ZN.UA.

"Взагалі я противник прямих державних дотацій якого напрямку. І вважаю, що найкращий контролер грошових потоків - це банківська система", - сказав Колобов.

За його словами, при такому механізмі скурпульозно розглядається ТЕО, проходить узгодження в багатьох департаментах, ретельно перевіряється рентабельність кожного проекту і повернення кредиту, оскільки нормальний комерційний банк не зацікавлений видавати кредити, що не повертаються.

Реклама:

"Тому ми зараз працюємо дуже тісно спільно з Нацбанком над тим, щоб після визначення пріоритетних галузей економіки для стимулювання - будь то будівництво, сільське господарство або що-небудь інше, йти по шляху компенсації через процентну ставку", - сказав Колобов.

Він також підтвердив плани створити банк розвитку: "Але головне - зробити цей банк ефективним інструментом державної інвестиційної політики".

До того ж, додає Колобов, такий механізм забезпечить подвійний контроль: проекти проходять через сито в банку і фахівців у міністерстві, тому збереження і зворотність бюджетних коштів буде більш гарантована, ніж за нинішньої ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: