Азаров каже, що Росія може втратити Україну як покупця газу

Четвер, 11 жовтня 2012, 13:05

Росія ризикує втратити Україну як свого найбільшого покупця газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми у своїх переговорах із російськими партнерами говоримо їм прямо: подумайте, ви нині отримуєте тимчасову вигоду від тієї зрадницької угоди, яку було підписано (у 2009 році). Але це тимчасова вигода, тому що ви втрачаєте найбільшого покупця вашого газу. Рано чи пізно настане момент, коли ми взагалі у вас нічого не купуватимемо за такою ціною", - сказав він.

"Для чого ви ставите нас у таке скрутне становище й отримуєте ці тимчасові вигоди? Примушуєте нас вдаватися до колосальних витрат на розвідку та видобуток своїх власних родовищ газу і нафти, на перехід на енергозбережні технології", - зазначив Азаров.

Реклама:

За його словами, ціна на газ визначає кон'юнктуру українсько-російських відносин, але якщо дивитися в їх перспективу, вони мають бути "на сотні років уперед партнерськими, дружніми, і для нас це - стратегія".

Як повідомлялося, за даними джерел ЗМІ, ціна імпортного газу, що постачається на адресу НАК "Нафтогаз України", підвищиться із четвертого кварталу на 0,94%, або на 4 долари за тис кубометрів до 430 доларів.

Нагадаємо, "Нафтогаз" розрахувався з "Газпромом" за газ, імпортований у вересні, заплативши 1,06 млрд доларів.

За серпневий газ Україна заплатила "Газпрому" 890 мільйонів доларів, а за липневий 930 мільйонів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!