Відомство Арбузова збільшило портфель облігацій

Середа, 10 жовтня 2012, 19:27

Нацбанк у вересні збільшив свій портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 0,4 млрд гривень.

Про це повідомляє "УНІАН", посилаючись на прес-службу Нацбанку.

Операції з продажу державних облігацій України з портфеля Нацбанку упродовж поточного року не проводилися.

Через механізм двостороннього котирування у вересні НБУ операції не проводив, а з початку 2012 року їх обсяг з купівлі становив 2,3 млрд гривень, з продажу - 1,9 млрд гривень.

Реклама:

У вересні за результатами первинних аукціонів з продажу ОВДП до державного бюджету України надійшло 1,35 млрд гривень (з початку року надходження становили 25,95 млрд гривень).

ОВДП, номінованих у доларах США і євро, Мінфін у вересні не розміщував, а з початку року надходження від таких паперів становили, відповідно, 2,4 млрд доларів і 316,6 млн євро.

Крім того, у вересні Мінфін здійснив випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу "Укргідроенерго" на суму 1 млрд гривень з дохідністю 9,95% річних.

Також у 2012 році міністерство фінансів здійснило випуск ОВДП для збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 6 млрд гривень з дохідністю 9,45-9,95% річних.

Платежі з погашення і виплати доходу з ОВДП здійснювалися своєчасно і в повному обсязі, який з початку року становив 38,4 млрд гривень, зокрема основний борг - 25,8 млрд гривень, виплата доходу - 12,6 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: