Обсяги світових IPO знизилися до мінімуму з 2009 року

Понеділок, 1 жовтня 2012, 15:05

Обсяг первинного розміщення акцій (IPO) за останній квартал впав майже до найнижчого рівня з моменту фінансової кризи.

Про це передає "Газета.Ru" з посиланням на Bloomberg.

Світовий обсяг IPO становив 21,3 млрд доларів за останні три місяці, що на 48% менше, ніж у попередньому кварталі.

Відновлення фондового ринку США до більш ніж чотирирічного максимуму надає лише обмежений імпульс для продажу акцій, в той час як уповільнення зростання економіки Китаю та європейська боргова криза стали причиною зниження економічних прогнозів МВФ.

Реклама:

Після невдалого розміщення акцій Facebook, що втратив половину ринкової вартості з моменту IPO, потенційні інвестори тепер вимагають більш дешевої оцінки компаній в умовах економічної невизначеності, вважає заступник голови з ринків акціонерного капіталу Bank of America Френк Матуро.

"Однією з головних причин, через які компанії не просуваються вперед, є те, що покупці потребують занадто великих знижок", - зазначив він.

За словами Матуро, в той час як інвестори в минулому очікували IPO, які будуть оцінені на 10-15% дешевше, тепер вони вимагають знижки.

Отримані в ході розміщення акцій в останньому кварталі 21,3 млрд доларів стали другим самим низьким квартальним об'ємом з тих пір, як в американській економіці закінчився найтриваліший спад в червні 2009 року.

Рекордно низьким показником з фінансової кризи стали залучені в перші три місяці 2012 року 16,4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: