Євразійська комісія візьметься за українську карамель

Понеділок, 1 жовтня 2012, 13:52

Євразійська економічна комісія проведе розслідування відносно української карамелі, що ввозиться на територію Митного союзу.

Про це повідомляє агентство "Прайм".

Згідно з повідомленням, в ході повторного розслідування належить вирішити, чи буде пом'якшення діючих спеціальних захисних заходів, і якщо буде, то в які терміни і в якому обсязі, пояснив представник ЄЕК.

У зв'язку з приєднанням РФ до Світової організації торгівлі (СОТ), будь-яка зацікавлена ​​сторона може звернутися із запитом про проведення перегляду заходів захисту внутрішнього ринку, вказавши на особливості даної міри, які, на думку зацікавленої сторони, не відповідають нормам і правилам СОТ в цій сфері.

Реклама:

"Беручи до уваги вищевказані зобов'язання, українські підприємства ДП Кондитерська корпорація ROSHEN, ПАТ "Харківська бісквітна фабрика" і ПАТ "Кондитерська фабрика Харків'янка" звернулися в ЄЕК із запитом щодо початку перегляду діючих спеціальних захисних заходів відносно карамелі, що ввозиться на митну територію МС", - наголошується в повідомленні .

Департамент розглянув вищевказаний запит і визнав представлену інформацію достатньою для проведення повторного розслідування щодо ввезеної карамелі на предмет можливої ​​лібералізації чинних захисних заходів.

Нагадаємо, РФ в липні 2011 року ввела строком на три роки спеціальне захисне мито в розмірі 294  долари за тонну. Потім російська міра була поширена на територію МС.

У свою чергу Україна, яка є одним з основних постачальників карамелі в Росію, знизила поставки цієї продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: