"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко погрожує новими секретними методами боротьби з офшорами

Понеділок, 1 жовтня 2012, 12:09

ДПС спільно з Нацбанком будуть створювати перешкоди для незаконного виведення в офшори і країни з пільговим оподаткуванням до 10 млрд доларів щорічно.

Про це заявив голова Державної податкової служби Олександр Клименко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Є у нас механізми, але поки вони не будуть остаточно доопрацьовані, я не хочу їх анонсувати", - сказав Клименко, відповідаючи на запитання журналіста про офшорних оперцій.

За словами глави ДПС, на сьогодні фахівці податкової служби за підсумками аналізу вантажних митних декларацій визначили, що загальний обсяг "непрямого" експорту становить 187,9 млрд гривень.

Реклама:

"Через третіх осіб (посередників) поставляється 52,4% експортованих з України товарів. Із них 13,8% проходить через офшорні зони. Тільки в металургії питома вага операцій з використанням третіх осіб перевищує 75% від загальних обсягів поставок чорних металів. Через посередників пройшло 64,7 млрд гривень", - зазначив чиновник.

Також, за його словами, найбільш ураженим "посередництвом" виявився зерновий ринок, де 98% експортних операцій (на 30 млрд гривень) здійснюється за участю третіх і часто пов'язаних між собою підприємств.

"Ми працюємо з великими фінансово-промисловими групами, показуємо їм їхні схеми, прямі і непрямі контакти, завищений імпорт. Але для комплексного вирішення проблеми необхідні законодавчі зміни", - підсумував Клименко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: