МТСБУ посилило контроль за страховиками

Неділя, 9 вересня 2012, 16:51

Моторне (транспортне) страхове бюро України отримало право на запит інформації про активи своїх членів на будь-яку дату, окрім першого і останнього днів кварталу.

Дані зміни до Порядку моніторингу та оцінки фінансового стану страховиків-членів МТСБУ були прийняті на загальних зборах членів бюро 7 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тепер при оцінці діяльності страховика враховується кількість врегульованих справ терміном до 120 днів (раніше 150 днів) від дати ДТП до останньої виплати.

Крім того, було розширено перелік окремих категорій активів, які надаються для розрахунку достатності активів.

Реклама:

Тепер при розрахунку активів враховуються права вимоги до перестраховиків - не більше 50% страхових резервів, дебіторська заборгованість за товари, роботи, послуги - не більше розміру резерву незароблених премій за вирахуванням резервів незароблених премій по ОСАГВ.

Для розрахунків вартості активів не приймаються кошти в банках, в яких введена тимчасова адміністрація, або НБУ прийнято рішення про ліквідацію або відкликання банківської ліцензії.

Також бюро отримало право один раз на рік запрошувати у страховиків, які мають у власності нерухоме майно, підтвердження його вартості і довідку про відсутність обтяжень цього майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!