"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФРС може знову запустити друкарський верстат через безробіття

Неділя, 9 вересня 2012, 10:46

Зростання кількості робочих місць в США в серпні не виправдало прогнозу, що може змусити Федрезерв запустити друкарський верстат.

Як повідомляє Reuters, кількість зайнятих в економіці США без урахування сільськогосподарського сектора в серпні збільшилося на 96.000, тоді як аналітики чекали зростання на 125.000.

Згідно з переглянутими даними міністерства праці, місяцем раніше зайнятість зросла на 141.000, тоді як спочатку повідомлялося про зростання на 163.000.

Безробіття склала 8,1% при прогнозі 8,3%.

Реклама:

Після рецесії в 2007-2009 роках економіка США зростає, але відновлення сповільнюється, а рівень безробіття весь цей період тримається вище 8% - рекордне з часів Великої депресії рівні.

Рівень безробіття в жовтні 2009 досяг піку в 10%, і, незважаючи на всі зусилля влади, скорочується повільно, створюючи загрозу надіям президента США Барака Обами на переобрання.

Глава Федрезерву Бен Бернанке сказав минулого тижня, що стагнація ринку праці викликає серйозну заклопотаність. Ця заява перед зборами центробанку розцінюється аналітиками як  сигнал до нового кількісного пом'якшення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: