"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україну завезли на 10 мільярдів доларів більше, ніж вивезли

Субота, 8 вересня 2012, 16:07

Чистий приплив валюти в Україну з початку року (січень-серпень) становив майже 10 млрд доларів.

Таким чином, в країну більше надходило валюти, ніж виводилося, заявив директор департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ Сергій Кораблін, передає ZN.UA.

Представник НБУ також відзначив, що сьогодні макроекономічних передумов для ослаблення гривні немає: рівень інфляції - близький до нуля, а економіка демонструє зростання - в II кварталі "плюс" 3%.

Серед визначених викликів для стабільності курсу національної валюти представник НБУ назвав зниження доходів експортерів через кризову ситуацію на міжнародних ринках, психологічні настрої населення та бізнесу, а також сезонне зростання попиту на валюту.

Реклама:

Голова правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін у свою чергу висловив думку, що нещодавня дестабілізація валютного ринку була обумовлена в т.ч. некоректною поведінкою деяких учасників рику, які, виставляючи на готівковому ринку двосторонні котирування, продавали валюту за завищеним курсом, але не купували її у населення.

Серед інших причин, які розігрівали курс, банкір назвав також традиційне придбання валюти "Нафтогазом" для розрахунків за газ і той факт, що в понеділок (3 вересня) в США був вихідний день, що зменшило пропозицію валюти з боку експортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: