Литвин: деякі норми щодо створення Земельного банку суперечать закону

Субота, 8 вересня 2012, 11:01

Деякі норми, що стосуються створення Державного земельного банку, суперечать закону про банки і банківську діяльність.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Володимир Литвин на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання про можливі порушення при внесенні змін до закону про розмежування земель державної і комунальної власності.

"Що стосується Банку, то позиції, які закладені щодо нього в цьому Законі, суперечать Закону про банки і банківську діяльність. І це необхідно виправити", - написав спікер.

За його словами, це однаковою мірою стосується дуже широких повноважень Національного агентства із земельних ресурсів у частині розпорядження державними землями.

Реклама:

Литвин також зазначив, що у нього не було повноважень зупинити прийняття цього закону.

"Тому, коли я повернувся в зал і взяв на себе головування, зробив все, щоб розгляд питання відповідав вимогам Регламенту. Зокрема, розглядалися не тільки відхилені поправки, але і поправки, які отримали підтримку комітету", - написав він.

Водночас Литвин зазначив, що на прийнятий закон треба дивитися ширше, не тільки в частині створення Банку.

"У Законі йдеться про те, як відбуватиметься розмежування земель державної і комунальної власності. І в цьому плюс", - вважає він.

Як повідомлялося, 6 вересня Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної і комунальної власності".

Закон, який повинен вступити в силу з 1 січня 2013 року, передбачає створення Державного земельного банку, який повинен надавати сільськогосподарським підприємствам кредити до 5% від ставки Нацбанку.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: