Китай схвалив інвестиційні проекти на 157 мільярдів

П'ятниця, 7 вересня 2012, 12:48

Китай на цьому тижні схвалила 60 інфраструктурних проектів, намагаючись вдихнути силу в економіку, що переживає найгірший спад за три роки.

Нацкомісія розвитку та реформ - впливове планово-економічне агентство Китаю - оголосило про проекти, загальна вартість яких, за оцінками аналітиків, перевищує 1 трильйон юанів (157 мільярдів доларів), або 2,1% ВВП Китаю, передає Reuters.

Плани будівництва автомобільних трас, портів та злітно-посадкових смуг аеропортів знаходяться в числі самих амбітних проектів Китаю в цьому році і сигналізують про намір зміцнити економічне зростання, вважають аналітики.

Важливо те, що проекти, які підтримуються Пекіном, ймовірно, будуть реалізовані.

Реклама:

Це зовсім інша історія, ніж обіцянка десятка місцевих урядів витратити близько 7 трильйонів юанів на підтримку економіки - аналітики говорять, що цим планам не судилося здійснитися через брак коштів.

"Крім величезних розмірів цих проектів, оголошення про ці проекти були зроблені в два дні, це дуже інтенсивний темп, - сказав Чжан Чжівей з Nomura. - Це говорить про зміну політичної позиції, яка зараз набагато більш активна".

Інвестиції - це головна опора економічної потужності Китаю: на них припало близько 54,2% з 9,3-процентного зростання економіки країни в минулому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!