Хмельничан порадують двома блоками на АЕС

Четвер, 6 вересня 2012, 19:57

Верховна рада прийняла в цілому закон "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької атомної електричної станції".

За прийняття цього рішення проголосували 253 народних депутата із 335, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє УНІАН.

Закон передбачає, що енергоблоки № 3 та 4 Хмельницької АЕС призначені для промислового виробництва електричної та теплової енергії.

Енергоблоки № 3 і 4 Хмельницької АЕС розміщуються на промисловому майданчику відокремленого підрозділу "Хмельницька АЕС" держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" і є двома однотипними енергоблоками потужністю 1000 МВт кожен.

Реклама:

На кожному енергоблоці розміщується реакторна установка типу ВВЕР-1000/В-392 номінальною тепловою потужністю 3012 МВт.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що будівництво двох енергоблоків ХАЕС було призупинено в 1990 році після оголошення Верховною радою мораторію на будівництво нових АЕС на території України.

Будівельна готовність енергоблоку № 3 ХАЕС становить 75%, № 4 - 28%.

6 травня 2012 прем'єр-міністр України Микола Азаров після зустрічі з Президентом Росії Володимиром Путіним і прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим повідомив, що керівництво Росії підтвердило готовність видати кредит на добудову третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: