"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Європі розберуться з китайськими батареями

Четвер, 6 вересня 2012, 18:44

Європейська комісія перевірить звинувачення на адресу китайських виробників сонячних батарей стосовно продажу продукції за демпінговими цінами.

Як повідомляє "Німецька хвиля", декілька місяців тому виробники сонячних батарей в країнах ЄС поскаржилися з цього приводу до Брюсселя на своїх азійських конкурентів.

В Брюсселі заявляють, що мають достатньо інформації, яка виправдовує антидемпінгове розслідування проти китайських фірм.

Як повідомляється, тепер Єврокомісія має 15 місяців, аби розібратися в тому, чи справді КНР порушує конкурентні правила ЄС, і у випадку позитивної відповіді ухвалити відповідні штрафні санкції.

Реклама:

Виробники сонячних батарей уже мали певний успіх у схожій суперечці, коли США тимчасово запровадили на китайську продукцію антидемпінгові збори. Восени очікується остаточне рішення американського антимонопольного відомства з цього приводу.

В свою чергу У КНР звістку про початок розслідування в ЄС сприйняли вкрай негативно. Найбільші представники галузі вже неодноразово застерігали, що штрафне мито на китайську продукцію спровокує "широкомасштабну торговельну війну між ЄС і Китаєм, яка призведе до великих втрат з обох боків".

Своє занепокоєння також висловили європейські фірми, які працюють у КНР. Президент Європейської торговельної палати в цій країні Девід Кучіно побоюється, що китайці у відповідь ускладнять життя іноземним фірмам. Він запропонував розпочати конструктивний діалог, а не вдаватися до погроз вжити протекціоністських заходів .

Як повідомлялося раніше, у 2011 року китайці продали в Європі сонячних модулів і відповідного оснащення на 21 млрд євро. Країни ЄС вважаються найважливішим ринком збуту для китайських фірм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: