"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа знову найбільш конкурентоспроможна

Середа, 5 вересня 2012, 21:01

Всесвітній економічний форум оприлюднив рейтинг конкурентоспроможності, в якому до топ-10 потрапили шість європейських країн.

Як йдеться у повідомленні "Німецької хвилі", Швейцарія, Сінгапур і Фінляндія очолили список найбільш конкурентоспроможних країн світу.

У першій десятці домінують країни Північної та Західної Європи, незважаючи на глибоку кризу в Єврозоні. Поруч зі Швейцарією та Фінляндією серед десяти лідерів опинилася Швеція (4 позиція), далі - Нідерланди, Німеччина - на шостій та Великобританія - на 8 сходинці.

У порівнянні з торішнім переліком Данія опустилася з 8 на 12 місце, а Франція перемістилася з 18 на 21. Австрія піднялася незначно - з 19 на 16 позицію.

Реклама:

Італія посіла 42 місце, Іспанія - 36-те, а Португалія - 49-те, тоді як Греція перемістилася на 6 позицій нижче, опинившись на 96 сходинці.

США вже четвертий рік поспіль втрачають позиції у рейтингу. Тепер найбільша економіка світу посідає 7 сходинку - на дві нижче, ніж торік.

Китай опустився на 29 місце, Індія - на 59.

Росія, втративши одну сходинку, опинилася на 67 місці. Натомість Бразилії, якщо порівнювати з минулим роком, вдалося покращити свої позиції й потрапити з 53 на 48 позицію.

Україна покращила свої показники, посівши 73 місце у підсумковому рейтингу. Минулого року вона була на 82 сходинці.

Нагадаємо, що рейтинг Всесвітнього економічного форуму базується на даних Глобального індексу конкурентоспроможності 144 країн, який укладають з 2004-го року вчені університету Колумбії.

Серед 12 критеріїв визначення позицій враховуються, зокрема, інфраструктура країни, макроекономічна стабільність, стандарти охорони здоров’я, початкової освіти, зміни на ринку праці та рівень технологічності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: