Львівські військові "потягли" з бюджету 900 тисяч гривень

Середа, 5 вересня 2012, 19:53

Львівська прокуратура з  нагляду за додержанням законів у військовій сфері порушила кримінальну  справу проти керівника  держпідприємства Міноборони "Західвійськбуд ", який розтратив 900 тисяч гривень бюджетних коштів.

Як передають "Коментарі. Львівський портал" з посиланням на прокуратуру Західного регіону України, справу порушено за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Прокуратурою  встановлено, що посадовець використав своє службове становище всупереч інтересам ДП МОУ "Західвійськбуд" для здійснення ряду господарських операцій, що призвели до розтрати державних коштів.

Зокрема, керівник підприємства уклав фіктивні договори субпідряду на реконструкцію 52-квартирного житлового будинку по вулиці Мечникова у місті Львові,  достовірно знаючи, що приватне підприємство, з яким укладалися договори, мало ознаки фіктивності.

Реклама:

Керівник ДП МОУ "Західвійськбуд" незаконно перерахував приватній структурі кошти на загальну суму понад 900 тисяч гривень, чим спричинив державі значні збитки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!