"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Держсектор до кінця року без проблем розрахується за зовнішніми боргами

Середа, 5 вересня 2012, 16:34

До кінця року державний, банківський і корпоративний сектори без проблем розрахуються за зовнішніми боргами.

Таку думку в коментарях "Економічній правді" висловив начальник відділу аналізу і досліджень "Райффайзен Банку Аваль" Дмитро Сологуб.

"Пік виплат за зовнішніми боргами уряду був пройдений в червні, і виплати, які залишилися (а це в основному платежі за кредитом МВФ) не виглядають занадто вже значними, тим більше з урахуванням нещодавнього розміщення єврооблігацій на 2 млрд доларів", - підкреслив експерт.

За його словами, не викликає великих побоювань і виплата зовнішніх боргів банківським сектором, бо по-перше, обсяг таких виплат не є значним на тлі надлишкової доларової ліквідності банківської системи, а по-друге, значна частина заборгованості майбутньої до погашення, швидше за все, припадає на кредити материнських банків.

Реклама:

"Приблизно схожа ситуація і в корпоративному секторі. Зовнішній борг у цьому сегменті активно ріс в останні роки, але, за нашими оцінками, основна частина зростання припадала на збільшення транскордонних потоків капіталу в рамках найбільших українських бізнес-груп", - зазначив представник "Райффайзен Банку Аваль".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: