"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Холдинг Ахметова-Новінського випередив "Нафтогаз" і "Енергоринок"

Середа, 5 вересня 2012, 16:17

У десятці найбільших компаній за підсумками роботи в 2011 році виявилися металургійний холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новінського та дві держкомпанії - "Нафтогаз" і "Енергоринок".

Про це сказано в рейтингу "ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи", який зробили фахівці аудиторської компанії "Делойт".

Всього туди увійшло 50 українських компаній.

За даними аудиторів, українські компанії, що ввійшли в рейтинг, продовжили позитивну тенденцію 2010 року, збільшивши свої доходи в середньому на 24%.

Реклама:

"Дані рейтингу вчергове підтверджують, що зростання чи зниження доходів компаній залежить не стільки від економічного середовища, скільки від здатності їх керівників гнучко та вчасно реагувати на зміни умов та приймати правильні рішення", - відзначив керуючий партнер "Делойт" Володимир Вахт.

У десятці найбільших компаній за підсумками роботи в 2011 році виявилися дві державні компанії - "Нафтогаз" і "Енергоринок" і металургійний холдинг "Метінвест".

Завдяки зростанню доходів на 44,3%, "Метінвест" став найбільшою українською компанією, і 4-ю - у всьому регіоні Центральної та Східної Європи.

"Сім з десяти місць займають компанії, що працюють у сфері енергетики та ресурсів; дві компанії, що працюють у сфері промислового виробництва - Škoda Auto і "Метінвест"; решта - це оператор роздрібної торгівлі Jeronimo Martins і Lotos стала єдиною компанією, яка приєдналася до списку ТОП-10 (перемістившись з 11-го на 7-е місце).Перші три лідери у рейтингу залишаються незмінними - PKN Orlen, MOL і Skoda", - сказано в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!