"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагрополітики та зернотрейдери домовилися про експорт зерна

Середа, 5 вересня 2012, 13:11

Мінагрополітики та учасники зернового ринку підписали доповнення до меморандуму про експорт зерна на 2012/2013 маркетинговий рік (з 1 липня 2012 по 30 червня 2013 року).

Про це розповіла виконавчий директор «Європейської бізнес асоціації" Ганна Дерев'янко, яка виступила одним із шести представників аграрного ринку, пише "Комерсант-Україна".

За її словами, документ став підсумком тривали впродовж останнього тижня напружених дискусій між сторонами.

Результатом переговорів стало те, що Україна поставить на зовнішні ринки лише 4 млн тонн пшениці замість раніше заявлених 5,6 млн тонн, 12,4 млн тонн кукурудзи проти 12,7 млн ​​тонн, в той же час збільшить експорт ячменю з 2,4 млн тонн до 3 млн тонн, розповів ще один учасник переговорів - голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков.

Реклама:

Підписання доповнення до меморандуму означає, що зернотрейдери беруть на себе зобов'язання проводити експортну політику в рамках затверджених обсягів, а уряд - не вводити обмеження, сказав директор департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Мінагрополітики Сергій Кваша.

Він уточнив, що обсяг експорту пшениці був знижений для забезпечення продовольчої безпеки країни.

Нагадаємо, 31 липня між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку був підписаний меморандум про взаєморозуміння, який передбачає, що у разі ухвалення урядом рішення про введення яких-небудь обмежень на експорт зерна з країни міністерство повинно буде проінформувати учасників ринку про подібні наміри не пізніше ніж за два місяці до введення зазначених обмежень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: