"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Арбузова контролюватимуть купівлю та продаж іноземної валюти

Середа, 5 вересня 2012, 12:27

Нацбанк взяв під свій контроль безготівкові операції купівлі-продажу іноземної валюти, що проводяться з метою отримання прибутку за рахунок курсової різниці.

Постановою №327 регулятор дозволив надавати такі послуги тільки уповноваженим банкам, передає "Комерсант-Україна".

Всі інші компанії та фізособи-підприємці, що займаються арбітражними операціями для своїх клієнтів або у власних інтересах, опинилися поза законом.

В опитаних компаніях, що працюють на ринку Forex, одностайно заявляють, що обмеження центробанку їх не стосується, оскільки НБУ не є їх регулятором і нічого не може їм заборонити.

Реклама:

"Ми не маємо жодного відношення до Нацбанку, тому продовжуємо працювати, як працювали досі. Ніхто на нас не скаржиться, клієнтам все одно, чи є у нас дозвіл. Вони навпаки не хочуть, щоб центробанк відстежував їх операції з валютою", - заявили в "Форекс Україна".

Банкіри впевнені, що хоч фінансові операції і стали нелегальними, компанії все одно будуть залучати нових клієнтів.

"Фінансові компанії як займалися, так і будуть займатися цими операціями, тому що Нацбанк не контролює їхню діяльність. Вони будуть робити це непрозоро. Однак на ринок вийдуть гравці, які будуть працювати з валютою легально і з дозволу регулювальника», - заявив заступник голови правління "Дочірнього банку Сбєрбанку Росії" Дмитро Золотько.

За його словами, створиться додаткова конкуренція, і клієнти фінансових компаній зможуть переходити на обслуговування в банки, тому дозволяючи проводити такі операції тільки банкам, НБУ хоче захистити економіку від виведення капіталу з країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!