Регулятор змінює правила перестрахування

Вівторок, 4 вересня 2012, 15:51

Після року протистояння страховому ринку в Нацкомфінуслуг, нарешті, погодилися спростити процедуру реєстрації договорів перестрахування.

Страховики схвалюють підвищення порогу внутрішнього перестрахування, яке не підпадає під реєстрацію, і терміни подачі документів при зовнішньому перестрахуванні, пише "Комерсант-Україна".

Однак переконати регулятора скасувати саму необхідність реєстрації договорів з нерезидентами, чого немає в інших розвинених країнах, страховикам поки не вдалося.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), оприлюднила проект розпорядження "Про внесення змін до Порядку реєстрації договорів перестрахування".

Реклама:

Документ піднімає з 150 тис до 1 млн грн на рік поріг суми договорів внутрішнього перестрахування, при перевищенні якого страховик зобов'язаний їх реєструвати.

Всі договори з перестраховиками-нерезидентами, у тому числі за участю страхових та / або перестрахових брокерів, як і зараз, підлягають реєстрації незалежно від суми.

Втім, термін подачі на реєстрацію договору перестрахування, укладеного з нерезидентом, буде збільшений з 15 до 90 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: