"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща стурбована планами української податкової

Неділя, 30 вересня 2012, 10:15

Україні потрібен свій підхід до реформування податкової системи.

Про це заявив радник-посланник, керівник відділу сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Республіки Польща в Києві Анджей Грабовські, пише газета DT.UA.

Реформа української ДПС з метою її спрощення буде позитивно впливати на оцінку інвестиційної привабливості України, впевнені у відділі сприяння торгівлі та інвестиціям посольства Польщі в Україні.

Однак, зазначають дипломати, навряд чи можна так трактувати плани по введенню нового податку з обороту або скасування низки існуючих податкових пільг.

Реклама:

Кожна країна, в тому числі і Україна повинна шукати власні рішення по оптимізації роботи фіскальної системи.

"Посольство Польщі та польські бізнесмени "з інтересом" спостерігають за податковою реформою, яку ініціювала ДПС України, та підтримують спроби українських податківців перейти від виконання фіскальної функції до адміністративної (сервісної)", - зазначив Грабовські.

На думку дипломата, спрощення української податкової системи повинно позитивно впливати на оцінку інвестиційної привабливості України.

Однак, як зауважив Грабовські, навряд чи можна так трактувати плани по введенню нового податку з обороту або скасування низки існуючих податкових пільг (позбавлення суб'єктів податкових привілеїв, які вони мають).

"Нашу особливу стурбованість викликають плани введеніяразлічних ставок податку ПДВ по імпортних угодах та операціях, реалізованих всередині країни, що створить нерівні умови ведення господарської діяльності іноземними та українськими фірмами", - додав Грабовські.

При цьому польський дипломат підкреслив, що "влада Польщі незмінно заявляють про свою готовність ділитися наявним досвідом у цій сфері".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: