"Живий" бізнес заборгував 900 мільйонів за землю - Генпрокуратура

Понеділок, 3 вересня 2012, 19:02

Податковий борг економічно активних підприємств з плати за землю у державі на 01 серпня 2012 року становить 877 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як засвідчили прокурорські перевірки причиною такого становища є суттєві недоліки у виконанні земельного та податкового законодавства у діяльності як органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади, так і органів державної податкової служби, інших органів державного контролю.

"Зокрема мають місце неповне ведення обліку суб’єктів плати за землю, неправильне визначення ставки земельного податку та розміру орендної плати, заниження нормативної грошової оцінки землі", - підкреслюють в ГПУ.

Реклама:

В Генпрокуратурі стверджують, що податківцями не вживаються заходи реагування за фактами неподання або несвоєчасного подання податкових декларацій платників податків, необґрунтованого застосування пільг щодо сплати орендної плати за землю.

В окремих випадках органами державної виконавчої служби та державної податкової служби не забезпечується своєчасне реальне виконання судових рішень про стягнення заборгованості з плати за землю.

Загалом за наслідками проведених у поточному році перевірок щодо плати за землю прокурорами 13 регіонів: порушено 18 кримінальних справ, принесено 263 протести, внесено 642 приписи і подання, притягнуто до відповідальності 275 посадових осіб, пред'явлено 642 позови.

"Забезпечено відшкодування в досудовому порядку 17,6 млн грн плати за землю та за результатами застосування представницьких повноважень – 15,6 млн грн", - хвалиться Генпрокуратура.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: