В жовтні на Лисичанському НПЗ з’явиться новий власник. Фірташ?

Понеділок, 3 вересня 2012, 16:50

Луганська обласна державна адміністрація прогнозує прихід нового власника на Лисичанський нафтопереробний завод (ПрАТ "ЛИНІК") до листопада 2012 року.

Про це в понеділок повідомила журналістам начальник Головного управління економіки обладміністрації Світлана Дроботенко, передають "Українські новини".

"Питання подальшої роботи підприємства вирішене. В жовтні "ЛИНІК" вже почне свою роботу", - зазначила вона.

При цьому Дроботенко не озвучила ім'я нового власника.

Реклама:

Також вона додала, що зупинка підприємства негативно позначилася на виробництві продукції нафтопереробки і цілому економіки області.

За підсумками півріччя загальний обсяг випуску товарної продукції "ЛИНІК" склав близько 6 млрд гривень проти 17,4 млрд за аналогічний період 2011 року.

Як повідомляло агентство, голова обладміністрації Володимир Пристюк прогнозував прихід нового власника на Лисичанський нафтопереробний завод (ПрАТ "ЛИНІК") до вересня.

Раніше Пристюк заявив про інтерес бізнесмена Дмитра Фірташа в інвестуванні в Лисичанський нафтопереробний завод (ПрАТ "ЛИНІК") для відновлення його роботи.

ТНК-ВР призупинив поставки сировини на Лисичанський НПЗ з березня по причині збитковості виробництва і зупинив підприємство на позаплановий ремонт.

Компанія розглядала варіант продажу цього активу в Україні.

Лисичанський завод є другим за величиною НПЗ в країні. 2011 рік він закінчив з чистим прибутком 110,7 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!