"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров і Vanco продовжили мир до Нового року

Понеділок, 3 вересня 2012, 13:06

Кабмін і компанія Vanco Prykerchenska домовилися про продовження припинення арбітражного процесу в Торговій палаті Стокгольма до 31 грудня включно.

Про це йдеться у проспекті емісії Україною єврооблігацій, оприлюдненому на сайті Ірландській фондовій біржі, повідомляють Українські новини.

Раніше сторони неодноразово продовжували призупинення суперечки в Стокгольмському арбітражі для підписання мирової угоди.

Як відомо, 19 жовтня 2007 року між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) було підписано угоду про розподіл продукції щодо Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.

Vanco International передала всі права і зобов'язання щодо УРП Vanco Prykerchenska.

Це стало основною причиною розірвання з боку Кабміну угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Vanco International є 100%-ою дочірньою компанією Vanco Energy Company (США), якою володіють акціонери групи компаній "Лукойл".

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Limited (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького на паритетних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: