Торговці зброєю скаржаться, що проти них розв'язали війну

Понеділок, 3 вересня 2012, 12:13

Проти Укрспецекспорту ведеться інформаційна війна за повернення тіньових схем посередників на ринку військово-промислового комплексу.

Про це заявив в.о. гендиректора Укрспецекспорту Дмитро Перегудов, повідомляє прес-служба держкомпанії.

"Інформація про нібито наявні труднощі з виконанням Україною міжнародних контрактів у сфері військово-технічного співробітництва, яка регулярно з'являється у відомому тижневику і тиражується іншими ЗМІ, свідчить про те, що проти України як світового виробника оборонної продукції розгорнуто масштабну кампанію дискредитації", - сказав він.

"І не виключено, що ця кампанія, спрямована також на ДК "Укрспецекспорт", як національного спецекспортера, диригується ззовні", - додав Перегудов.

За його словами, виконання масштабних міжнародних контрактів завжди пов'язане з певними труднощами і непередбаченими ситуаціями. Але, як він заявив, ці робочі ситуації не ставлять під сумнів здатність України якісно і в строк виконувати свої зобов'язання.

За словами Перегудова, Укрспецекспорт виконує всі укладені контракти, зокрема з Іраком, Таїландом, Китаєм та іншими партнерами відповідно до умов двосторонніх домовленостей, а також досягнутими компромісними угодами.

"У даному випадку з дискредитацією ззовні збіглися інтереси внутрішніх "ділків", які намагаються підпорядковувати стратегічно важливий для країни ринок під свої інтереси. Їх мета - повернення раніше ліквідованих схем посередників, які робили контракти нерентабельними і несли державі збитки", - сказав він.

Він упевнений, аргументи, які вони наводять в інформаційній війні, не витримують жодної критики. "Наприклад, сентенція про те, що під україно-іракським документом стоїть підпис "навіть не керівника, а одного з чиновників мінобороги Іраку", - зазначив Перегудов.

"Спеціально для псевдоекспертів повідомляємо, що абревіатура "DGA&S" позначає "Генеральний департамент з закупівель і забезпечення Міноборони Республіки Ірак", - заявив він.

"Саме куратор бронетанкового напрямки цього департаменту підписував україно-іракський контракт з боку Іраку. Хто ж інший, на думку войовничих дилетантів, повинен підписувати документи за контрактом? Прем'єр-міністр? Або Генсек ООН?", - підкреслив Перегудов.

Як відомо, раніше газета "Дзеркало тижня. Україна" повідомила, що міністр оборони Дмитро Саламатін ввів в оману президента Віктора Януковича щодо продовження контракту на поставку до Іраку військової техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!