"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров не домовився з Медведєвим про збір на автомобілі

Субота, 29 вересня 2012, 13:42

Під час переговорів прем’єрів України і РФ Миколи Азарова та Дмитра Медведєва не було врегульовано питання про скасування утилізаційного збору на автомобілі.

Про це УНІАН повідомило джерело, інформоване про результати переговорів.

Співрозмовник агентства також зазначив, що підписання міжурядової угоди з цього питання не входило до порядку денного зустрічі і переговорів Азарова та Медведєва.

Разом з цим, за інформацією джерела, в ході зустрічі у прем'єрів була досягнута домовленість найближчим часом продовжити переговори з тим, щоб уникнути стягнення утилізаційного збору при імпорті автомобілів з України в Росію і з Росії в Україну.

Реклама:

Раніше очікувалося, що 28 вересня в ході зустрічі прем'єрів України і Росії буде підписано міжурядову угоду про введення в обох країнах національних режимів для стягування утилізаційного збору при імпорті автомобілів.

Національний режим припускає, що стягування утилізаційного збору з імпортованих українських автомобілів до Росії буде відбуватися на тих же умовах, що і при продажу аналогічної продукції російського виробництва всередині країни, і навпаки.

Міжурядову угоду, згідно з яким Україна і Росія введуть такий режим, було практично погоджено та підготовлено для підписання.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: